Web Analytics Made Easy - Statcounter

«تاونی چتمون» یک هنرمند خودآموخته است که بیشتر از ۱۶ سال در حوزه عکاسی فعالیت دارد. او در توکیو به دنیا آمد و چون پدرش ارتشی بود، این فرصت را داشت تا فرهنگ‌های سه قاره مختلف را تا قبل از ۱۲ سالگی تجربه کند. او از سن ۱۲ سالگی تا اوایل بزرگسالی در رشته هنرهای نمایشی تحصیل کرد؛ سپس مسیر خود را تغییر داد و علایق خود را بر پشت دوربین عکاسی متمرکز کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 چتمون در حال حاضر با همسر و ۳ فرزندش در مریلند زندگی می‌کند.

او که خودش سیاهپوست است، همیشه دغدغه این قشر از جامعه را دارد و با عکاسی از زنان، مردان و کودکان سیاه‌پوست در برابر تبعیض بر اساس رنگ پوست و موها مقابله می‌کند.

این هنرمند در بیانیه (استیتمنت) یکی از نمایشگاه‌هایش در سال ۲۰۱۹ نوشته بود: در ایالات متحده و خارج از کشور، مدل‌های مو که به‌طور مشخصی شبیه به فرهنگ سیاه‌پوستان است، به عنوان نامرتب، نامنظم، غیرجذاب، و غیرحرفه‌ای برچسب‌گذاری می‌شوند و بعضاً تحت نظارت پلیس قرار می‌گیرند. قوانینی هم در برخی مدارس وضع شده‌اند که در آن از بلندی موها یا بافتن آن به عنوان «نقض قوانین» یاد می‌کنند و آن را «تخلف» می‌دانند که مجازات آنها تمسخر، تعلیق و محرومیت از فعالیت‌های فوق برنامه و اخراج است. هنوز در سال ۲۰۱۹، زنان و مردان سیاه پوست با تبعیض مشابهی در محیط کار مواجه هستند.

چتمون می‌گوید: نمی‌توان متوجه نشد که دنیایی که در آن زندگی می‌کنیم همچنان به ما نشان می‌دهد که ارزش بیشتری برای چیزهای مادی قائل می‌شود. طلا و جواهراتی که برای تزئین سوژه‌هایم استفاده می‌کنم، از نظر اکثریت قریب به اتفاق مردم جهان از زندگی سوژه‌های سیاهپوست من ـ برادران، خواهران، مادران، پدرها، خاله‌ها و عموها ـ ارزشمندتر هستند! این موضوع آزاردهنده است. 

این هنرمند پس از عکاسی، وقتی در سال ۲۰۱۵ به چاپ عکس‌ها و تزئین آن با رنگ، ورقه طلا و اشیاء قیمتی روی آورد، علاوه بر هنر بیزانسی، از «گوستاو کلیمت» (نقاش نمادگرای اتریشی، درگذشته ۱۹۱۸) تأثیر پذیرفت. چرا که اعتقاد دارد هنر بیزانسی و شمایل‌نگاری مذهبی تمایل داشتند تا تجربه‌ای معنوی را در بیننده برانگیزند. ضمن اینکه از طلا برای برجسته کردن مسائل و نکاتی که برایش مهم هستند، استفاده می‌کند.

۵۸۵۸

کد خبر 1585628

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: عکاسی هنرهای تجسمی کودکان تبعیض نژادی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۷۲۷۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قدیمی ترین تصاویر رنگی از عتبات عالیات

قدیمی ترین عکس رنگی ثبت شده در تاریخ از حرم مطهر حضرت سید الشهدا مربوط به ۲۳ فروردین سال ۱۳۰۶ شمسی و در ساعت ۵:۱۶ عصر است.

به گزارش مشرق، آلبرت خان یا کان یک بانکدار فرانسوی بود که در طول ۲۲ سال در پروژه‌ای به نان پروژه آرشیو سیاره تعداد ۷۲۰۰۰ عکس و ۱۸۳۰۰۰ متر فیلم را از ۵۰ کشور جهان تهیه و ضبط کرد. این فکر جذاب و اثر گذار در سال ۱۲۸۸ شمسی به ذهن آلبرت رسید و با هزینه شخصی تعداد بسیاری از عکاسان را برای این پروژه استخدام کرد و هر یک را به کشورهای مختلفی گسیل نمود تا این برنامه جهانی شکل بگیرد، آلبرت کان به جهت هزینه‌های زیاد این پروژه دچار بحران مالی شد و کار متوقف گردید، او سرانجام در تاریخ ۲۳ آبان سال ۱۳۱۹ شمسی هنگام اشغال فرانسه توسط آلمانی‌ها درگذشت. هم اکنون آرشیو آلبرت خان در پاریس قرار دارد.

فردریک گادمر یک عکاس نظامی فرانسوی بود، او در زمان خدمت در ارتش در بخش عکاسی و نقشه کشی فعالیت می‌کرد و پس از پایان جنگ جهانی اول به گروه آلبرت کان پیوست و تا زمانی که آلبرت ورشکست شد با او همکاری می‌کرد، گادمر تا آخر عمر مجرد باقی ماند و در اواخر تمام دارایی خود را به ارتش نجات که برای فقرا تلاش می‌کرد بخشید، او سرانجام در سال ۱۳۳۴ درگذشت. فردریک گادمر اولین عکاس در طول تاریخ است که اولین عکس‌های رنگی را از عتبات عالیات عرش درجات تهیه کرده است، او به شهرهای مقدس کربلا، نجف، کاظمین و سامرا و دیگر شهرهای عراق سفر کرد و از حرم های مطهر اهل بیت علیهم السلام تصاویر بسیار زیبا و دیدنی تهیه کرد.

در تصاویر زیر سعی شده است که ساعت عکاسی از روی برج ساعت حرم های مطهر تشخیص داده شده و اعلام شود، عکاس اغلب ساعات قبل از غروب خورشید را برای عکاسی انتخاب کرده است، این زمان به عنوان ساعت طلایی عکاسی شناخته می‌شود که اغلب تصاویر در این ساعات به صورت طلایی دیده می‌شوند، انتخاب ساعت طلایی عکاسی توسط فردریک گادمر نشان از هوش ذاتی و تبحر او می‌باشد.

حرم مطهر امیر المومنین حضرت علی (ع) _ نجف حرم مطهر حضرت سید الشهدا (ع) _ کربلا حرم مطهر حضرت ابوالفضل (ع) _ کربلا درب باب قبله حرم مطهر حضرت ابوالفضل (ع) _ کربلا حرم مطهر امامین کاظمین حرم مطهر امامین عسکریین علیهم السلام سامرا آلبرت خان فردریک گادمر عکاس

دیگر خبرها

  • آغاز نمایشگاه کانون عکاسی شفق/ «شکل‌پذیری» به آرتیبیشن رسید
  • موفقیت‌ها در دل تحریم به دست آمده است
  • درخشش مربی قزوینی در مسابقه عکس سال
  • قدیمی ترین تصاویر رنگی از عتبات عالیات
  • نمی‌توانم نسبت به ظلم و نسل‌کشی در غزه بی‌تفاوت باشم
  • خودنمایی سیاه قلمهای بانوان کردستانی در گالری سوره سنندج
  • تدریس مشق عشق در یک مدرسه عشایری+ فیلم و عکس
  • کسی که بخاطر ترس از مجازات حجاب را رعایت می‌کند، با کنار رفتن این موانع، کشف حجاب می‌کند
  • مشق الفبای زندگی در آغوشی شاید مهربان‌تر از مادر
  • روزنامه اصولگرا: کسی که بخاطر ترس از مجازات و پلیس حجاب را رعایت می کند، با کنار رفتن این موانع ،کشف حجاب می کند